Λίγα Λόγια για το Τζιντζερ.

Tο Τζίντζερ με το όνομα πιπερόριζα ή ζιγγιβέρι. Το ρίζωμα του φυτού είναι πλούσιο σε πτητικά ελαία, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και στην ιατρική.
Ας αναφερθούμε στις ιατρικές ιδιότητες του φυτού και ας σημειωθεί ότι δεν παρατηρούνται παρενέργειες ή ανεπιθύμητες δράσεις κατά την χορήγηση του τζίντζερ. Χρησιμοποιώντας διάφορες φαρμακευτικές μορφές επιτυγχάνουμε ήπια και αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της ταξιδιωτικής και φαρμακευτικής ναυτίας, του κρυολογήματος, της γρίπης, των ιλίγγων, των φουσκωμάτων, της αδιαθεσίας, του πόνου της περιόδου, των αρθρώσεων καθώς και των κολικών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες παρατηρήθηκε πτώση των τιμών της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης σε πληθυσμιακές ομάδες που καταναλίσκουν τζίντζερ. Επίσης θεωρείται τονωτικό του κυκλοφορικού κι έτσι είναι κατάλληλο για τις περιπτώσεις κρύων χεριών και ποδιών. Αξίζει να τονισθεί η αποχρεμπτική δράση του φυτού κι η χρήση του μαζί με άλλα ως αποτοξινωτικό του αναπνευστικού συστήματος.
Η χρησιμοποίηση φυτικών πρώτων υλών τζίντζερ για την παρασκευή του αναψυκτικού Bundaberg Ginger Power εγγυάται την ευεργετική του δράση επί του αν­θρώπινου οργανισμού.

 

top